Desembre - 2015
Bons propòsits per a l’any vinent

Estem a punt de finalitzar l’any i moltes persones es proposen una reflexió i valoració de com ha sigut el seu any actual a punt de finalitzar. Acostuma a ser comú fer plans i propòsits cada vegada que estem a punt de començar un nou any. Si ets de les persones que t’agrada fer aquestes valoracions, avui us preguntarem:

¿Has aconseguit portar a terme les teves aspiracions relacionades amb els teus hàbits i estil de vida?Moltes persones en iniciar el nou any es proposen metes com millorar la seva alimentació, baixar de pes, anar més al gimnàs… Però, la majoria dels bons propòsits seran incomplerts, ja que gairebé sempre la forma de plantejar-se’ls porta al fracàs. De fet, experts asseguren que només una de cada 10 persones és capaç de mantenir durant tot l’any allò que es proposa el dia 1 de gener.

Avui us deixarem alguns consells basats en el Coaching Nutricional perquè els propòsits que et planteges per a l’any vinent puguin ser complerts amb èxit!


1.  No intentis portar a terme metes gegantesques, confuses i massa generals. Aquests s’acaben convertint en reptes, que només pensar en ells, et provoquen ansietat i desmotivació.

2.  Defineix els teus objectius de forma clara: “Organitzar millor els menjars de tupper del migdia”, “Complir amb els meus 5 àpats al dia”, “Anar al gimnàs 3 dies a la setmana” són alguns exemples de propòsits que han d’estar ben definits i clars.

3.  Fes una llista dels beneficis que esperes. Fer una llista dels beneficis que t’aportarà complir els teus objectius marcats t’ajudarà a assolir les teves metes.

4.  Planifica’t i reserva temps (i recursos)! No pots portar a terme els teus objectius sense un pla d’acció ben definit. El dia a dia ens consumeix molt de temps, a part d’imprevists que poden sorgir durant l’any. Una bona planificació realista de què pots fer per aconseguir els teus propòsits és fonamental per a poder portar-los a terme.

5.  Mantingui’ls sempre presents. La principal font d’abandonament de propòsits de cap d’any és l’oblit. És important que els escriguis de forma clara i els tinguis sempre ben visibles.