Viatjar amb nens

Mònica Peitx i Triay

Els viatges amb nens poden ser un moment de disfrutar amb família o es poden transformar amb un malson. Per tal que això no passi cal tenir en compte una serie de punts:

Viatges amb avió:
Ens pendrem les coses amb més temps de l’habitual. Els nens no es posen nerviosos si els pares estan tranquils. No abrigar-los en accés. Portar un recanvi re roba per si es taquen. Portar aigua i alguna cosa de menjar que els agradi per si el menú no és adequat.Portar algun conte o una llibreta perquè es distreguin. En algunes companyies els bebés tenen dret a cadireta tipus maxi-cosi, cal reservar-ho prèviament. Els nens cal que vagin identificats amb passaport o DNI, inclosos els vols a Balears. Amb la nova normativa si calen xarops el millor es portar només la dosis que calgui dins una xeringa. En cas e medicacions especials tipus insulina no oblidar el certificat del metge.


Viatges fora del nostre país:
Informar-se sobre les vacunes necessaries. Segons el clima del lloc on viatgem caldrà pensar en protecció solar i locions antimosquits. No trobarem els medicaments amb els noms habituals per la qual cosa és bo portar una petita farmaciola:
Antitèrmic habitual: Dalsy, Junifen o Apiretal.
Antidiarreic: Tiorfan lactants o infantil (2 al dia).
Antibiòtic: Augmentine 100 susp pediàtrica, cada 8 hores.
Atarax jarabe en cas d’erupció cutanea, cada 8 hores, en nens de més d’un any.
Algun supositori de glicerina per si restrenyiment.
Pomada per irritació de genitals o per picades insecte: Positon Aplicar 3 vegades al dia.


Viatges amb cotxe:
Caldrà programar més parades de les que fariem si anessim adults. Cadiretes adequades i recolzacaps en cas perquè els més grans puguin dormir sense que els pengi el cap. Han d’anar sempre lligats. Poden ser útils els parasols per les finestres. Si tenen tendencia a marejar-se pendre abans de sortir Cinfamar. Portar aigua (calefaccions i aires acondicionats assequen l’ambient) i alguna cosa per picar.