Menús


» Menús d'estiu

Menú d'estiu 2017 Equilibrat (pdf)


» Menús d'hivern

Menú d'hivern 2016-17 (pdf)
Menú d'hivern 2016-17 Nens Equilibrat (pdf)


» Altres menús

 Propostes de primers i segons plats (pdf)


» Menús Festius poc calòrics

GAMBES A LA CREMA
Ingredients: 32 cues de gambes congelades, 150 gr de formatge light a les fines herbes o a l’ all, 100 ml de vi blanc sec, 2 cullerades de julivert picat, 100 ml de llet evaporada, sal i pebre molta.

Preparació: descongelar les gambes en una paella gran o en un wok a foc viu, remenant-los amb freqüència / fondre el formatge amb la llet evaporada en la mateixa paella, afegir el vi blanc i el julivert/ salar moderadament i afegir pebre al gust / servir molt calents amb torrades o canapès o com plat principal amb arròs o unes patates al vapor.


ROSBIF AL OPORTO
Ingredients: 400 gr de llom de vedella 100, ml d’ oporto, 100 ml de brou, 3 cullerades d’ oli d’ oliva, 1 cullereta de maicena i sal

Preparació: lligar la carn, escalfar l’ oli en una cassola de fons gruixut i de mida ajustada a la peça, daurar la carn a foc viu pels dos costats / deixar 15 minuts més amb el foc baix i movent la peça / donar la volta a la carn, assonar i banyar amb l’ oporto i deixar coure 5 minuts més, treure la carn / eliminar l’ excés de greix de la cassola i el brou barrejat amb la maicena / bullir suau i anar removent / trinxar la carn, posar a la font, guarnir amb el puré de patata i cebes petites/ servir el suc a banda.


COPA DE CAVA AMB SORBET DE LLIMONA
Ingredients: 1 ampolla de cava ben fred, 400 gr de sorbet o gelat de llimona light, 3 culleretes de licor de taronja, 1 llimona

Preparació: rentar i tallar la llimona en rodanxes / posar el sorbet o gelat en una gerra , afegir el licor de taronja i escalfar al microones, al 50% de potencia durant 1 minut / retirar la barreja i batre enèrgicament amb unes vares / afegir a la barreja el cava ben fred i repartir en copes de cava.


CREMA CATALANA (1 PERS)
Ingredients: ¼ de litre de llet desnatada, 1 rovell d’ ou, 1 barreta petita de canyella, 1 cullereta completa de maicena, 10 gotes de sacarina, 1 tros de pell de llimona.

Preparació: posar en un recipient el rovell d’ ou, batre’l i afegir la meitat de la llet. / A l’altre meitat de la llet desfer la maicena, quan estigui ben dissolta s’ajunta amb la llet i l’ ou i la sacarina, s’ afegeix la canyella, la pell de la llimona i es posa al foc sense parar de remoure. / ¡¡ ULL!! la crema mai ha de bullir, quan observem que comença a bullir la retirem del foc, sense deixar de remoure durant uns segons més.


BON PROFIT !!!