Consells de Nadal Nens 2018



Consells de Nadal

1.
Millor deixar els dolços de Nadal només per als àpats festius.
2.
Acaba de menjar quan ja no tinguis gana. Pots provar una mica de tot però no arribis al punt de sentir-te molt tip. És important que mengis sense presses.
3.
Segueix fent l’esmorzar i el berenar, així no tindràs gana durant el dia.
4.
Recorda que beure aigua és la millor opció. Intenta reduir els sucs i refrescos.
5.
És important que en els àpats hi hagi sempre una mica de verdura i de fruita.
6.
Ajuda a desparar la taula; un cop acabat l’àpat, és l’hora de jugar en família, ja no cal que hi hagin dolços a la vista.
7.
Surt a fora a jugar. Gaudeix de l’aire lliure en comptes d’optar per la televisió.
8.
Aprofita que tens vacances per ajudar a cuinar! Així aprendràs noves receptes i passaràs més temps en família.

Vols sorprendre a tots els convidats? Aquí et deixem una recepta saludable perquè els deixis bocabadats:

Galetes de xocolata saludables:
Ingredients:
- 250g de farina d’avena
- 150g de dàtils
- 1 ou
- 85 ml d’oli d’oliva verge
- 180g de xocolata del 85%
- 1 cullerada petita de bicarbonat
- Unes gotes d’extracte de vainilla
- Un polsim de sal

Pas a pas:
Pre-escalfar el forn a 180º.
Desfer la xocolata al bany maria.
Treure l’ós als dàtils i triturar-los en una batedora amb una mica d’aigua.
Barrejar en un bol els líquids (oli, xocolata desfeta, ou i vainilla) i en un altre bol els sòlids (dàtils triturats, farina, sal i bicarbonat).
Unir les dues barreges i amassar bé fins tenir una massa homogènia.
Col·locar paper vegetal en la safata del forn. Fer petites boles amb la massa, ficar-les a sobre el paper, i aixafar-les una mica.
Introduir la safata al forn a 180º durant 15 minuts.
 
Si els hi vols donar un toc nadalenc, pots dibuixar banyes i ulls amb xocolata blanc de cobertura, i afegir un nas vermell amb lacasitos. Així tindràs unes delicioses galetes de ren.


Tot l’equip de CPEN us desitja unes bones festes!


 consells-nadal-nens-2018.pdf