Gener - 2017
Sessió Diabetis Tipus II


ALIMENTACIÓ I COMPLICACIONS

Organitza
Clara Bretxa Lloret (nutricionista - educadora en diabetis)

Dirigit
Adults amb diabetis tipus II o amb risc de tenir-ne.

Dia i hora
Dijous 9 de febrer a les 18 hores

Duració aproximada
1-1.30h

Lloc
Seu central de CPEN. Carrer Alacant 26
(al costat de la Clínica Sagrada Família)

Descripció de l’activitat
La diabetis és una malaltia crònica que afecta a gairebé el 14% de la població espanyola. El 90% d'aquesta correspon a l'anomenada diabetis mellitus tipus II (DM2) o adulta, on existeix un trastorn en la secreció i/o acció de la insulina. Com a conseqüència es produeix una hiperglucèmia que a llarg termini és responsable del desenvolupament d'alteracions greus com la retinopatia, nefropatia o neuropatia diabètica, així com complicacions cardiovasculars.

Tot i existeix una predisposició genètica, la DM2 es pot prevenir amb canvis adequats de vida, com la reducció de l'excés de pes corporal, el seguiment d'una alimentació saludable i l'augment de l'activitat física.

Per tot això, hem planificat una sessió-taller per explicar com podem fer front a la diabetis i mantenir un estil de vida saludable, prevenint així les seves complicacions a llarg termini, com pot ser el peu diabètic. Parlarem sobre l'alimentació en la diabetis, l'etiquetatge nutricional i aliments enganyosos, així com l'activitat física, pilars fonamentals en el tractament de la diabetis.

Inscripció
info@cpen.cat
Les places són gratuïtes, limitades i s'adjudicaran per ordre d'inscripció.