Resum productes per racions

QUANTITAT D’ALIMENT EN 1 RACIÓ (10 g HC)

PA
20 g pa blanc, integral, d’hamburguesa o Frankfurt (1 llesca de 3cm (pa de barra) o 1 llesca pa de motllo) 
15 g torrades “biscotes” (1 i ½ U)
15 g cereals esmorzar o Müesli o flocs de civada
15 g galetes (Maria: 2 unitats; Digestive: 1 i ½ U; Príncipe: 1)
15 g bastonets (3 U)
15 g pa ratllat
15 g de farina (blat, blat de moro, ordi)
30 g pasta fullada cru (25 g cuit)
FARINACIS
(1 GOT MEDIDOR= 2 RACIONS CUIT)
15 g pasta (45 g cuit)
15 g arròs blanc o integral (40 g cuit)
15 g pasta de caneló (2 làmines)
15 g làmina de lasanya (1 làmina)
20 g quinoa (50 g cuit)
20 g llegums (50 g cuit)
40 g pizza (< 1/8 part pizza)
50 g patata (= bullida; 35 g forn; 30 g fregides)
50 g blat de moro en llauna
90 g blat de moro en llauna sense sucre afegit
100 g pèsols frescos/congelats (= cuit)
15 g Puré de patata en flocs
FRUITES
50 g raïm, plàtan, xirimoia, préssec en conserva.
100 g cireres, prunes, figues, kiwi, mandarina, taronja, mango, poma, pera, préssec, nectarina, paraguaià, nespra, pinya, nabius.
150 g albercoc, gerds, móres, papaia.
200 g meló, síndria, maduixes.
100 ml suc fruita comercial (1 bric/got 200 ml→ 2R)
150 ml suc fruita light (1 bric/got → 1,3 R)
250 ml suc sense sucre afegit (1 bric/got →0,8 R)
VERDURES
150 g pastanaga, ceba, remolatxa
200 g carbassa, "palmitos"
250 g mongeta verda
300 g enciam, tomàquet, bledes, escarxofa, albergínia, pebrot vermell i verd, carbassó, cogombre, col, coliflor, cols de Brussel·les, endívia, bròquil, api, nap, porro, soja en brots
300 g o no valorable: espinacs, escarola, créixens, xampinyó, espàrrecs blancs i verds, llombarda,
LÀCTICS
200 ml llet (equivalent a 1 got)
2 iogurts naturals
1 iogurt sabors/fruita
1 “Actimel” o 2 tipus 0%
1 Petit suisse
1 terrina de quallada/mató de 125 ml
50 g gelat cremós (1 bola)
50 g gelat de gel (1/2 U de 100 ml)
100 g gelat sense sucre afegit (1 U de 100 ml)
50 g flam o natilles (1 U són 2,5 R)
250 g formatge fresc (1 terrina= 70 g)
FRUITS SECS
(Ració estàndard 1 grapat = 15-20 g)
15 g panses
15 g pruna seca
15 g dàtil, figa seca
30 g castanya (3 U)
80 g festucs
80 g pipes
100 g cacauets
150 g avellana
150 g ametlla
300 g nous
300 g pinyons
ALTRES ALIMENTS
10 g cacau en pols (1 c.p)
20 g cacau en pols sense sucre (2 c.p)
225 ml Cacaolat amb STEVIA (200 ml=0.86 R)
73 ml Cacaolat NORMAL (200 ml= 2,7 R)
25 g crema de cacau (1 c.s)
20 g patates “xips” (1 bossa petita són 30 g)
20 g de blat de moro torrat “quicos” o crispetes
15 g de xocolata blanca o llet o 25 g de negre
25 g xurros (2 unitats)
50 g ketchup (5 sobres petits de 9 g)
100 g salsa de tomàquet (6 c.s)
45 g sushi (2 U petites o 1 U gran)
50 g croquetes (1 U són 30 g)
23 g dònut (1 U són 2,5 racions)
20 g Croissant (1 U són 3 racions)