Glucagó

Instruccions

El Glucagó és una hormona que puja els nivells de glucosa en sang. Les cèl·lules alfa del pàncrees, que estan en una àrea anomenada illots de Langerhans, produeixen glucagó quan el cos necessita més glucosa.

Tota persona que utilitza insulina hauria de tenir una Kit d'emergència de glucagó per hipoglucèmies en mà en tot moment per contrarestar la pèrdua de coneixement que es pot produir a causa d'una hipoglucèmia severa. O bé quan no es pot administrar sucre per via oral a causa de vòmits. Cal que el kit de glucagó es guardi en fred (menys de 28 ºC) i on la resta de membres de la família el puguin trobar.

Mai administri aliments a una persona amb diabetis que està inconscient!

El glucagó s'administra injectat. Dins del kit de glucagó hi ha una xeringa precarregada amb aigua destil·lada i un vial de glucagó amb pols. S'haurà de preparar el glucagó perquè sigui injectat immediatament. Les instruccions estan incloses en el kit.

En nens de menys de 20 kg s'ha de posar la meitat del vial i si pesen més de 20 kg o són adults caldrà posar el vial sencer.

La injecció del glucagó cal que sigui en un múscul gran o glutis o cuixes. El glucagó pot produir vòmits: és millor posar la persona de costat perquè no s'ennuegui.